Ik ben Freddy Langelaan.

 

Massage De Lier is de naam van mijn praktijk voor massage en voetverzorging. Deze is gevestigd in De Lier (gemeente Westland).


Sinds 2001 ben ik fulltime masseur. Ik houd me voornamelijk bezig met sportmassage en diverse andere vormen van massage, gewrichtscorrectie, manuele lymfdrainage, en voetverzorging.

Mijn klantenkring bestaat dan ook enerzijds uit mensen die op één van mijn vakgebieden een probleem hebben of hebben gehad. Sommige klanten kiezen ervoor om, nadat hun probleem is verholpen, mij preventief periodiek te blijven bezoeken om te voorkomen dat de klachten terugkeren.

 

Anderzijds heb ik in mijn klantenkring mensen die gewoon willen genieten van een ontspanningsmassage.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de handel. Maar op den duur gaf dat geen voldoening meer en ben ik op zoek gegaan naar wat het leven nog meer te bieden had. Daarom ben ik een reis gaan maken door Azië. Ik had me voorgenomen om, als ik de kans zou krijgen, een cursus te volgen bij een monnik. Ik geloof niet in toeval, dus zal het wel zo hebben moeten zijn dat ik, vlak voordat mijn reis eindigde in Thailand, een monnik tegen kwam die op het strand in zijn hutje een cursus Thaise massage gaf.
Die cursus heb ik dan ook direct gedaan. Dat was bijzonder interessant.

 

Het begin was gelegd voor mijn eigen praktijk.

 

Terug in Nederland ben ik de opleiding tot "klassiek masseur" en "sportmasseur" gaan volgen, maar dat vond ik incompleet. In de Thaise massage wordt een verbinding gelegd tussen lichaam en geest. Dat miste ik in de klassieke massage en daarom heb ik mijn oude interesse voor Reiki weer opgepakt

De oplossing voor veel voetproblemen vond ik in de opleiding tot voetverzorger.

Door “toeval” kwam ik tijdens een vakantie in Tsjechië een masseuse tegen die zich bezighield met Zweedse massage. Eigenlijk had ik niet zo’n hoge pet op van ontspanningsmassages omdat ze vaak niet meer zijn dan licht uitgevoerde klassieke massages.
Deze massage was echt heel wat anders. Vandaar dat ik deze nu ook aanbied.

De praktijk is totaal herbouwd na de brand van 2009.
Ik ben, ondanks de negatieve aanleiding, positief blijven denken en heb al mijn ervaring gebruikt in de herbouw van de praktijk. Deze is niet alleen naar mijn, maar hopelijk vooral naar uw zin.

 

Inmiddels ben ik al weer heel wat jaren bezig met mijn praktijk. In die jaren is er veel veranderd. In mijn praktijk kwamen regelmatig mensen die klachten hadden door scheefstand van bekken en rug. Dit heeft me ertoe gebracht me meer in deze problemen te verdiepen. Hieruit is de gewrichtscorrectie door middel van de Dorn-methode gekomen.

 

Na de Dorn-methode volgde eigenlijk heel vanzelfsprekend de mobiliserende gewrichtstherapie van Fysionair. Dat is een bijzonder verdieping van het oplossen van problemen in gewrichten. Dit is een doelgerichte, effectieve en pijnvrije behandeltechniek waarmee een gewricht in een rustig tempo vrijgemaakt worden. Deze opleiding is inmiddels afgerond.

 

 

Wat er daarna komt weet ik nog niet, maar het is te uitdagend om niet door te gaan met me te ontwikkelen. Maar om balans in mijn praktijk te houden gaat dat een opleiding op het ontspannende vlak worden.