Mobiliserende gewrichtstherapie

 

De meest recente, doelgerichte, effectieve en pijnvrije behandeltechniek in mijn praktijk.

 

Hoe werkt het?

 

Eerst wordt de aard, het ontstaan en het verloop van de klacht van de klant in kaart gebracht.

 

Vervolgens wordt in een bewegingsonderzoek het gewricht getest om uit te vinden welke bewegingen mogelijk zijn en waar beperkingen en/of pijn wordt ervaren.

 

De conclusie die daaruit voortvloeit bepaalt of een interventie (gewrichtsbehandeling) voor deze klacht geschikt is.

 

De gewrichtstherapie gaat uit van het principe dat pijn een signaal van het lichaam is dat er iets niet in orde is. Een behandeling volgens deze methode is dan ook altijd pijnvrij.

 

Op het moment dat er door de behandelaar druk of kracht op een gewricht wordt uitgeoefend en het veroorzaakt pijn, wordt dus niet de juiste methode gebruikt. De juiste manier van behandelen is altijd pijnvrij. Zodra de pijnvrije behandelmethode gevonden is, kan een gewricht in een rustig tempo vrijgemaakt worden.

 

Dit maakt de mobiliserende gewrichtstherapie veilig, pijnvrij en effectief.

 

Gewrichtstherapie (manipulatie van de gewrichtsvlakken) bestaat al lang en is een vorm van fysiotherapie. In de hedendaagse fysiotherapie worden vaak vooral oefeningen gebruikt om het doel te bereiken. Dit is echter niet voor iedere klacht toereikend.

 

De manuele therapeutisch behandeltechnieken zijn tegenwoordig een van de specialisaties die (sport)masseurs en massage- en sporttherapeuten kunnen volgen. Zij zijn deskundig, vakbekwaam en beschikken over up-to-date vakkennis. Zij hebben inmiddels een belangrijke positie ingenomen in de ‘hands-on’ aanpak van bewegingsproblemen om in de toenemende vraag van de cliënt te kunnen voorzien.

 

Grondlegger gewrichtstherapie

 

Josya Sijmonsma gebruikt in haar praktijk al lang de gewrichtstherapie en heeft zich tot doel gesteld om collega behandelaren een waardevolle extra specialisatie te bieden waarmee het welzijn en welbevinden van hun cliënten verbeterd kan worden.

 

Zij heeft een opleiding ontwikkeld onder de naam Sijmoves waar ervaren masseurs/therapeuten de therapievorm leren toepassen.

 

Op dit moment ben ik volledig gecertificeerd. Hiervoor heb ik me bekwaamd in de modules voor heup/bekken, knie,  enkel/voet,  schoudergordel, hand/pols/elleboog 

en wervelkolom.  

 

Heb je een klacht in gewrichten, ongeacht of je daar al jaren mee loopt, en wil je getest worden of wil je een afspraak maken?  Ik ben telefonisch bereikbaar op: 06-48409666

 

Wil je meer weten over de mobiliserende gewrichtstherapie? Kijk op: www.Fysionair.nl