Reiki

Reiki is een energie behandelmethode waarmee je blokkerende energiebanen kunt stimuleren.

 

Wat doet Reiki?
    • reiki ontspant lichaam en geest.
    • het activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
    • het brengt balans in je energiehuishouding.
    • reiki heft fysieke, emotionele en energetische blokkades op.
    • het werkt uitstekend in combinatie met traditionele
      geneeswijzen maar vervangt deze niet.
    • reiki vergroot het zelfvertrouwen en zelfrespect.
    • het geeft energie en kracht.
    • reiki vergroot je bewustwording en verandert je inzichten.
    • reiki stimuleert jouw spirituele groei.

 

 

 

De naam reiki is ontstaan uit een samenvoeging van twee Japanse woorden. Rei is het woord voor universeel of allesomvattend. Ki is het woord voor energie. Dit is wat de Chinezen Chi noemen en wat de Hindoes Prana noemen. Het is een methode waarbij de gever eerst energie ontvangt die hij of zij door middel van de handen door kan geven aan de ontvanger. Je moet het zo zien: ons welzijn is een wisselwerking tussen ons fysieke lichaam en ons emotionele lichaam. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, zul je je ook emotioneel lekkerder gaan voelen. Als je op emotioneel vlak weer lekker in balans bent, zul je ook fysiek beter gaan presteren.

 

Je kunt Reiki op twee manieren toepassen

 

De eerste manier is een puur ontspannende behandeling. Het is uitermate geschikt om spanning weg te halen, bijvoorbeeld voor een examen of een toernooi.

 

De tweede benadering richt zich op het wegnemen of verminderen van een specifieke klacht. Om een bepaald probleem intensief aan te pakken ga je samen een traject in van ongeveer zes behandelingen. Na deze zes behandelingen moet er duidelijk verbetering van de kwaal of het probleem zijn. Is er wel verbetering maar heb je voor je gevoel nog 1 of 2 behandelingen nodig is dat natuurlijk mogelijk maar reiki is er niet om op die manier mensen te binden of tot “vaste klant” te maken.

Bij een reiki behandeling ga je op de massage tafel liggen. Je houdt al je kleding aan met uitzondering van je schoenen. Als je het prettig vindt krijg je een dekentje over je heen. Je hoeft helemaal niets te doen. Je hoeft je ook nergens op te concentreren en je hoeft ook niet “open te staan” voor reiki.

 

Het is mij al meer dan voldoende dat je je niet bewust afsluit. Ik leg dan mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam. Je zult me af en toe eens horen geeuwen, maar maak je daar geen zorgen over, dat hoort er bij. (Door te geeuwen ontlaad ik me van energie die niet bij mij hoort.)

 

Je luistert wat naar ontspannende muziek terwijl ik mijn handen steeds verplaats. Het kan zijn dat je wat slaperig wordt. 

 

Na ongeveer een half uur is de behandeling klaar. Je zult zelf ervaren wat het met je doet.

 

Reiki moet je niet snappen. Reiki moet je voelen. Al na één kennismakings-behandeling zul je voelen of Reiki bij jou past.