Kalk- en schimmlenagels


 

Kalk- / Schimmelnagels

 

 

 

Wat is het?

 

Een kalknagel is een schimmelinfectie van de nagel. De infectie begint aan het uiteinde of de zijkant van de nagel. De schimmel bevindt zich onder de nagel . Van daaruit breidt de infectie zich onder de gehele nagel uit. U ziet kruimelig hoorn onder de nagel zitten. De nagel zelf verdikt, wordt hobbelig, brokkelig en verkleurt naar een dof wit/geel. Naarmate de infectie dieper in de nagel doordringt, verkleurt de nagel naar een geel/bruin tot zwart/bruin waarbij de nagel uiteindelijk zelfs los kan gaan laten. De groei van de nagel wordt geremd. Er kan bij een schimmelinfectie van de nagels ook sprake zijn van een schimmelinfectie van de huid (zie brochure zwemmerseczeem).

 

Hoe ontstaat het?

 

De schimmel die een kalknagel veroorzaakt, is dezelfde als die van zwemmerseczeem. In openbare ruimtes zoals zwembad, sauna e.d. komen sporen van de schimmel veel voor. Bij een afgenomen weerstand of een wondje kan de schimmel toeslaan. Draag daarom altijd badslippers in openbare ruimtes! Vochtige voeten als gevolg van slecht afdrogen of transpiratie, vormen en prettige omgeving voor de schimmel. Het dragen van knellende, niet ademende schoenen en nylon sokken moet daarom zoveel mogelijk vermeden worden.

 

Wat kan ik voor u doen?

 

Alle aangetaste delen van de nagel worden machinaal zover mogelijk verwijderd met behulp van een diamantfrees. De nagel wordt hierdoor dunner en gladder en ziet dit er een stuk schoner uit. Deze behandeling moet regelmatig worden herhaald zolang de zieke delen van de nagel niet volledig zijn uitgegroeid. De behandeling is pijnloos en zorgt ervoor dat de schimmeldodende producten beter hun werk kunnen doen.

 

Wat kunt u zelf doen?

 

Behandel tweemaal daags alle nagels met de tinctuur, inclusief het gezonde gedeelte.

Verschoon uw sokken dagelijks en was deze binnenste buiten, bij een zo hoog mogelijke temperatuur. Na het drogen sprayt u de sokken in.

Spray alle schoenen en wissel regelmatig uw schoenen. Na een volle dag dragen duurt het 24 uur voordat al het vocht weer uit de schoen verdwenen is.

Knip en vijl uw nagels liever niet zelf, u verspreidt zo sporen waarmee anderen besmet kunnen raken.

Lak uw nagels niet met gewone nagellak. Via de nagellak besmet u uw andere nagels. Gebruik een luchtdoorlatende nagellak.

Gebruik zo min mogelijk zeep, zeker geen desinfecterende zeep. Spoel uw voeten goed af.

De behandeling duurt voor een klein hoekje of nageltje drie maanden. Voor een teennagel van de grote teen moet u rekenen op een behandeling van 9 tot 12 maanden. Het is van groot belang, dat u de behandeling stug volhoudt.

 

Ik kan u helpen, maar zonder uw eigen inzet lukt het echt niet.

 

Producten:

 

Schimmelstopper met kwastje
Schimmelspray
Tea tree voetcrème extra sterk
Tea tree voetcrème